Zoborské slávnosti sú späť! Grilované pochúťky, desiatky druhov pív a... burčiak!

Aj keď počasie sa nám mierne ochladilo, s letom sa ešte nemusíme definitívne rozlúčiť. Práve naopak. Predĺžte si ho aj vy vďaka návšteve gurmánskej akcie, ktorá má medzi Nitranmi veľkú obľubu.

Zoborské slávnosti majú znova čo ponúknuť. Podpecníky, klobásky, cigánska, … A ak to zapijete tým najlepším výberom pív, nie je o čom diskutovať. Veľký gastrofestival, ktorý sa bude konať rovnako ako v máji na parkovisku pred Agrokomplexom v dňoch 19. – 20. 5. 2015, bude hostiť regionálnych producentov toho najlepšieho, čo náš kraj ponúka. "Ide nám o vytvorenie tradície gurmánskeho festivalu, kde sa predstaví množstvo firiem z oblasti výroby potravín – hlavne pivovary, liehovary, vinárske závody, mäsokombináty, mliekarne a iné. Chceme, aby ľudia začali opäť objavovať čaro slovenských produktov a znovu dôverovali slovenským výrobcov,“ vraví hlavný organizátor Ľubomír Tongel.

Veľký pivný festival je predo dvermi: Ochutnávka toho najlepšieho piva a jedla na jednom mieste v Nitre

Podpecníky, klobásky, korbáčiky... A ak to zapijete tým najlepším výberom pív, nie je o čom diskutovať. V Nitre sa aj tento máj bude konať populárny gurmánsky festival Zoborské slávnosti s lákavým programom pre dospelých aj deti. A tento rok bez vstupného!

Pivné a gurmánske festivaly naprieč Slovenskom: Pozrite si PREHĽAD miest, kde to bude v lete žiť.


Všetko to odštartovalo pred dvoma rokmi Zemplín festom na Šírave a pokračovalo Zoborskými slávnosťami na opačnom konci republiky v Nitre. Tieto pivno-gurmánske festivaly zamerané na podporu potravinárskych firiem v regiónoch sa toto leto uskutočnia až v 11 mestách. Ktoré to sú?

 

Pivné festivaly ako ich nepoznáte, očami organizátora. Chcú si so mnou vypiť, no v práci nemôžem

Jeho ciele sú jasné. Možno povedať, že tak trochu megalomanské. No prečo nie, veď odvážnym šťastie praje. Ľubomír Tongeľ chce naprieč celým Slovenskom vybudovať tradíciu gurmánskych a pivných festivalov. Ich úlohou nie je len zabaviť ľudí, ale dať šancu zviditeľniť sa lokálnym potravinárskym firmám.

Martin ́s cider

Martin ́s cider je prvý nitriansky cider vyrábaný od roku 2012. Na slovenskom trhu je od roku 2014, kedy ho ľudia mali možnosť  ochutnať na rôznych podujatiach počas letnej sezóny v Nitre a okolí. Ide o nápoj vyrábaný z jabĺk od slovenských a českých  pestovateľov na základe skúseností podľa tradičných metód výroby cideru . Neobsahuje umelé prísady, farbivá ani arómy, čo zvýrazňuje jeho prirodzenú chuť. I keď cider je pre mnohých  novinka , my v Martin ́s veríme , že cider je nová chuť leta ,ktorá si určite nájde svojich fanúšikov u staršej či mladšej generácie.